İnsan Kaynakları – Part-3 –

Bartu ile kokteylden sonra hiç konuşmamıştık. Zaten bana iyi davranmasını da beklemiyordum. Anası neydi ki oğlu öyle olsun. Organizasyona 45 günden az kalmıştı, artık herşey son kez gözden geçiriliyordu. Türkan hanım ünlü moda dergilerinin editörleri ile sürekli temas halindeydi. Tugay bey söylediğine göre, yurt dışında ki önemli markalar ile temas halindeydi. Bartu ve Nihal ise modacılar ile dirsek teması devam ediyordu. Yönetim kurulunda ki diğer insanlar ise, nüfuslarını kullanıp zengin iş insanlarını davet ediyorlardı. Aynı anda önemli menajer ile de temas içindeydik. İnflucerlar, şarkıcılar,yönetmenler,oyuncular herkes davetli idi. Aynı zamanda 4 farklı organizasyon şirketi ile de anlaşmıştık.

Kimsenin başını kaşıyacak vakti yoktu, moral için düzenlenen kokteyl bir nebze iyi gelmiş olsa da, stres artık tavan yapıyordu… Necati bey ise bu kadar stresi kaldırmakta zorlanıyordu.. Bir sabah yine beni evin önünde aldı.

Necati- Son dönemlerde çok yoğunuz, artık enerjim böyle şeylere dayanmıyor.

Ben- Olur mu öyle şey, siz bizden dinçsiniz.

Necati- Yok oğlum yok, beni öldürecek olan bu benim çocuklar. Ne oldu haber var mı uzun zamandır konuşamadık.

Ben- Tugay bey birazcık daha toparlandı diyebilirim, Türkan hanım iyiden iyiye itaat etmeye başladı. Ama henüz elle tutulur bir gelişme yok. Torunlarınıza daha fırsat gelmedi.

Necati- Bir fikrim var ve ise yarayacağından eminim.. Eğer ki organizasyon sorunsuz geçerse, sana hisse vereceğimi açıklayacağım ama tabii ki gerçekte böyle birşey olmayacak. Çocuklarım belki bunu engellemek için daha motive olur.

Ben- İyi düşünmüşsünüz efendim. Kışkırtılmadan çalışmıyor sizin çocuklar..

Biraz daha sohbet ettikten sonra şirkete yalnız başıma gittim. Bilgisayarın başına geçip ilanlara bakmaya devam ettim.Bir türlü istedigim evi bulamıyordum hem anlamdan uzaklaşmak istemiyordum hemde güzel bir evim olsun istiyordum. Maaşım hakikaten çok iyiydi ama ne yazık ki iyi bir ev yoktu. Organizasyondan sonra artık yeni bir eve geçmeliydim. Yeni bir asistan almam şarttı. Bazı şeylere yetisemiyordum ve toplantı saatlerini unutuyordum. Bir ilan açtım ve istediğim kriterleri belirttim.

Ablam ile seansım vardı, insanların bir şeylerden şüphelenmemesi için gitmem gerekiyordu. İçeriye girdim ablam beni bekliyordu.

Ben- merhabalar Nergis hanım çok büyük problemlerim var.

Ablam- Neymiş o problemler bakalım.

Ben- Ablam ya, manyağın teki.

Ablam- Ne diyon lan sen hahah

Ben- hahah, abla nasıl gidiyor iş. Resmen bu seanslar bana mola oluyor.

Ablam- İyi valla ama şirket cadı kazanı gibi. Kimin eli kimin cebinde belli değil.

Ben- Anlatsanda bende ogrensem hani..

Ablam- Etik değil etik.. anlatamam ama senin hakkında da bazi şeyler duyuyorum.. Şaşkınım açıkçası.

Ben- Ne duyuyorsun soyleysene abla..

Ablam- Valla etkilendim doğrusu, ama anlatmayacağım.

Ben- Off abla anlatma.. Ben yarım saat uzanıp dinleniyorum sonra zaman bitince beni uyandır.

Biraz uyukladiktan sonra ablam beni uyandırdı. İçime kurt düşmüştü ne öğrenmişti hakkımda acaba.

Ofise geçip ev ilanlarına bakmaya devam ettim.Bazi toplantılara katıldım, bazı çalışanlar ile de özel olarak görüştüm. Performanslarını arttirmalari söyledim. Akşam üstü Güvenlikten istediğim kayıtları bir çalışan getirmişti.

Çalışanların giriş çıkış saatlerini kontrol ediyordum. Sonradan aklıma gelen bir şeydi bu, kim erken çıkıyor kim geç çıkıyor ogrenecektim..

Bugün pek bir isim kalmamıştı, ayrıca mesaai saati bitmek üzereydi. Bende iyice tek tek kontrol etmeye başladım. Eleştirdiğim insanlar işten hep geç çıkıyorlardı. Hakkını yediğimi düşünmeye başlamıştım.

Akşam olmuştu, biraz yorulmuştum. Hazır kimse yokken cekmecemdeki viskiyi çıkarıp, bir bardak doldurdum kendime. Bir de sigara yakıp düşünmeye başladım. Bir bardak yetmemis ikinciyi yudumlarken, bingoo. Ulan nasıl aklıma gelmedi diyip tekrar incelemeye başladım.

Kimler gece vakti aynı saate çıkıyorlar kontrol etmeye başladım. Son 2 ayı gözden geçirdim. İki ay öncesine kadar Gaye ve Tugay bey hep aynı zamanlarda 2 dakika ara ile çıkıyorlardi. Nihal ve Bartu da gece yarısı şirkete geldiklerini ve sabaha karşı çıktıklarını gördüm. Türkan Emre ile beraber çıkıyordu. Şeyma ile Tugay da öyle. Aklımdaki iliskiler tek tek gün yüzüne çıkıyordu ama hiçbir şey ispaylayamazdım.

Hemen ayaklandim ve odamdan dışarıya çıktım, şirkette kimse kalmamıştı en azından öyle umuyordum. Ablamın odasina gittim,Harun abiden öğrendiğim şifreyi girdim ve kapı açıldı. Ablam yanına almazdı hiçbir şey. Etrafı incelemeye başladım. Heryeri karıştırıyordum hafifte kafam çakır olduğu için daha cesur hareket ediyordum.

Çekmeceyi açtım ama sadece kişiler hakkında tespitler vardı o da karmaşık gelmişti. Ben ne konuştular hepsini bilmek istiyordum. En sonunda bulmuştum, bir kayıt cihazı. Hemen onu alıp odama götürdüm ve tüm kayıtları kopyaladım ardından hızlıca ablamın odasına gidip, aynı yere koydum ve sessizce odadan çıktım. Kopyaladigim kayıtları telefonuma atıp,bilgisayardaki herşeyi sildim. Dışarıya çıktım, hem biraz açılmak hemde kayıtları rahat rahat dinlemek için biraz yürümeye başladım.

(Şimdi okuyacaklarınız ses kayıtında olanlar)

Nergis- Hoşgeldiniz Türkan hanım,lütfen oturun. Nasılsınız uzun zamandır sizi bekliyordum.

Turkan- Teşekkürler, açıkçası vaktim olmadığı için buraya geldim. Normalde kendi psikoloğum var ama şirkette işler yoğun biliyorsunuz.

Nergis- Size yardımcı olmak için buradayım. Sizi buraya getiren nedir ?

Türkan- Açıkçası bilmiyorum, içim içimi yiyor ama ne yapacağım emin değilim.

Nergis- Hangi konuda kararsız kaldınız.

Türkan- Babam, Babam konusunda… Yaşlandı ve hastalıkları artmaya başladı. Hiç hayal ettiği bir çocuk olmadım onun için. Onu hiç memnun edemedim, hep daha fazlasını istedi.

Çocuk istemedi hep bir köle, bir çalışan istedi. Bende ondan olabildiğince uzaklaştım ama çok baskın bir karakterdir. Şimdi yaşlandı biraz yumuşadı. İstemediğim evliliğe neden oldu, bir sürü şey. Aslında ondan nefret ediyorum. Çocukluğumu bile yaşatmadı bana ama hasta… Herşeye rağmen iyi olmasını istiyorum.

Nergis- Ebeveynler hatalarını kabul etmekte daima güçlük çekmiştir, siz peki iyi olması için ne yapıyorsunuz.

Türkan- Gizlice ilaçlarını içiriyorum. KOAH başlangıcı var ve ölmesini istemiyorum. Gözüne gözüküp sinirlerini de bozmak istemiyorum. Ama biraz sakinlesince bana çektirdiklerini düşününce nefretime engel olamıyorum..

Nergis- Vicdanınıza karşı koyamiyorsunuz ve bu çok insani bir davranış. Bu tecrübeler size travma yaşatmış, karakterinize kırılmalar yaşatmış olabilir. Ama vicdan en güzel rehberdir. Peki Tugay bey ile aranız nasıl, farkında mı olup bitenden.

Türkan- onunla alakalı herşeyi bir kutuya koydum ve gömdüm. Lütfen bir daha sormayın…

Biraz daha konuştular, ve memnun bir şekilde ayrıldı.

Hızlıca diğer kayıtları geçtim yine Türkan hanıma denk geldim.

Nergis- Hoşgeldiniz Türkan hanım, açıkçası ikinci defa beklemiyordum sizi..

Türkan- Bende beklemiyordum ama kimseye anlatamadığım şeyler yaşıyorum. Sadece anlatmak istiyorum, birine anlatmak, rahatlamak istiyorum.

Nergis- Hayatınızda bazı şeyler değişmeye başladı galiba..

Türkan- Tepe taklak oldu desem yeridir..

Nergis- Son görüşmemizden bu yana ne gibi değişiklikler oldu hayatınızda.

Türkan- Aslında sizden önce birseyler olmuştu ama artık nirvana noktasına ulaştı. 43 yaşında bir kadınım ben, ömrümde boyle birşey yaşamadım.

Nergis- Heyecanınızı görebiliyorum, sizi dinliyorum.

Türkan- Beni belki duymuşsunuzdur, ben babam gibi despot bir karakterim, kimse bana boyun egdiremez. Şirkete sizden önce birisini aldı babam adı Kaan. Bize inat, bize kızdığı için genç bir adamı, İK’nın başına koydu. Başlarda oyun oynadığını düşündüm ama Kaan çok zeki çıktı ve işinde hakikaten başarılı oldu. Babamda tam yetkiyi verince, şirketi bize zindan etmeye başladı.

Tüm detayları anlatıyordu. İlk düğme olayını zaten ablam biliyordu ama devamında ki piercing olayının şaşkınlığını gizleyemedi..

Nergis- Ne hissettin.. İtaat ettin ona, ilk defa hemde senin yarı yaşındaki bir gence.. aklından ne geçti.

Türkan- Beni baştan cikaran da bu oldu. Açık konusacagim ama onun beni sikmesi için herşeyi veririm. Benimle oynuyor resmen, karşında kıvranıyorum. İtaat etmek istiyorum ona ama beni görmezden geliyor. Düğme fetişi var, fanusunda düğmelerim duruyor hala. Başka bir düğme var mı diye her öğlen o yemekteyken bakıyorum. Başka düğme görmemek için dua ediyorum.

Nergis- Sence bu aşk mı tutku mu ?

Türkan- Açıkçası umrumda değil, içimde birşeyler yeşerdi. İtaat etmek, benden daha alfa bir karakterin yanında olmak iyi hissettirdi. Oğlum da öyle olsun istedim ama olmadı.

Nergis- Öyle olsun derken ?

Türkan- Neyse… Konumuz Kaan, içim resmen alev alev. Uzaktan onu kesiyorum, izlerken bile ıslanıyorum…

Bir müddet daha benden bahsetti ve rahatladı artık her ay gelecegeni söyleyip ayrıldı. Evcilleştirdigimden haberim bile yoktu, artık onu biraz daha kıvrandırabilirdim…

Bir otubuse binmistim artık eve gitmem yaklaşık 15-20 dakika sürecekti, bende ses kaydını tam kapatacakken. Ablamın sesini duydum. Kendisi de bir başka psikolog ile görüşüyordu. Aslında psikologlar arasında son derece doğal bir durumdu bu. Çok fazla şeye şahit oldukları için rahatlamaya ihtiyaçları vardı… Ama konu yine bendim.. Konuştuğu kişi yurt dışında yaşayan bir psikologtu…

Konu bana gelmişti ablamın duygularına ilk defa bu denli şahit olmuştum.

Nergis- Açıkçası danışanım bunları anlatirken aklımdan da hayal ediyordum. Kaan piercingi çıkartirken, amini oksarken… Bir an kendime geldigimde ıslaklık hissettim.. Kaan’a karşı…

Psikolog- Sizce olay mi size bu hale getirdi yoksa Kaan mı?

Nergis- Bilmiyorum, sonra ofiste piercing taktığını anlattı, iyice azdım.. Kaan beni çok azdirmisti. Hiç bilmiyordum böyle cilveli olduğunu.. İstemsiz bende düğmelerime dokundum… Offf ne yapcagim.. Evliyim ve Kaan bana yasak.

Psikolog- Önceden de size cinselliklerini anlatan danışanlariniz oldu, bu sizi etkilemis gözüküyor…

Nergis- Evet, bende farkındayım ve ne yapacağım bilmiyorum. Yakında evden ayrılacak, belki de bende kendime gelebilirim bu sayede..

Duyduklarıma inanamamıştım.. Ablam beni arzulamiştı.. Ve farkındaydı… Sikimin kalktığını hissettim ve kalan ses kayıtlarını dinleyemedim..

Şirketi düzeltmek için girmiştim, hayatım tamamen rayından çıkmıştı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir