İklim Krizi Part-1

Bahçeden içeri girdiğimde biraz afallamıştım, Bir süredir bakımsız olduğu anlaşılsa da buna rağmen bir vaha gibiydi, çimlerin yeşillikleri,2 metre de bir olan palmiye ağaçları bana tatil beldelerini anımsatmıştı, eve doğru uzanan taş yol ve bu yola eşlik eden şık ışıklandırmalar vardı. Ev tek katlı olmasına rağmen yüksek tavan eve farklı bir hava katmıştı.5 odası ve geniş bir salonu vardı. Evin arka bahçesinde havuzu ve ona ait küçük bir jakuzi de eksik değildi. Babamın bu kadar vizyon sahibi birisi olması beni şaşırtmıştı fakat evde ne çalışan ne de görevli birisi vardı ve her yer toz içerisindeydi. sadece Sarı Ova ya ait bahçıvanlar mevcuttu bu yüzden bahçe bu denli bakımlıydı. Üstümü başımı değiştirip güzel bir duş aldıktan sonra biraz acıkmıştım ama evde yiyecek yoktu. Sigara içmek için havuzun başına geldiğimde ,karşı duvarın arkasında duran bakımlı 45 yaşlarında bir kadın biraz şaşkın ve biraz da kuşku ile başını sallayarak selam verdi. Fakat içindeki merakı yenemeyip bana ofansif ve küçümseyerek aramızda o diyalog gerçekleşti

‘Sende kimsin ? Burada ne işin var, Gizli Gizli buraya nasıl girebildin, Derhal terk et burayı güvenliğe haber veriyorum.

-Hanımefendi sakin olun burası benim babamın evi. Adım Hakan babam geçen hafta vefat etti ve bende buranın varlığını yeni öğrendim.

-Hakan demek… Senden bahsetmişti baban ama hiç göstermemişti. Çok kültürlü çok entelektüel çok neşeli birisiydi .Çok üzüldüm. Başın sağ olsun

-(Babam mı kültürlü ve entelektüel idi, Aynı kişiden mi bahsediyoruz, ne diyor bu kadın yoksa babam bu ev dışından başka neler gizledi ? ) Siz sağ olun, babamı yakından tanıyorsunuz belli ki sizden babamı dinlemek isterim.

-Elbette çok sevinirim, madem artık burada yaşayacaksın madem yeni geldin ,evde bir şey yoktur gel akşam yemeğinde bize katıl.

-Çok sevinirim birazdan hazırlanıp geliyorum.

Hazırlanıp evine doğru yol aldım. Evleri bizim eve göre daha büyük ve gösterişliydi, Kapıda uşakları karşılamış beni yemek odasına yönlendirmişlerdi. Bu denli şatafat gözlerimi kamaştırmıştı. İlk önce Komşu kadın geldi. ‘Kusura bakma Hakan şaşkınlıktan ismimi söyleyemedim ben Gamze, baban ile ailemiz arasında derin bir bağ vardır umarım seninle de aynı bağı kurabiliriz.’

Bunları söyledikten sonra eşi Kadir bey gelmişti ,fakat eşine göre çok daha yaşlı 60 yaşlarında birisiydi .Kendisiyle tanıştıktan sonra kızı Sevgi (23) ve kardeşi Berk (20) gelmişler onlarla da tanışmıştım. Güzel bir yemek yiyip kendime geldikten sonra bahçeye geçmiştik. Havuz başında viskilerimizi yudumlarken Kadir bey babamı anlatmaya başlamıştı.

(K)- Baban bu Sarı vadinin kurucularından diyebiliriz burada ki hemen hemen herkes tanır ve sevgi beslerdi, buranın yazılı olmayan kurallarını o koymuş, düzeninde büyük ölçüde o yardımcı olmuştur. Sarı Vadi, iklim krizinden etkilenmediyse babanın koymuş olduğu kurallar sayesinde olmuştur. Yıllar geçi evlat burası farklı bir yer farklı değerleri farklı tabuları farklı kuralları var. Sen burayı farklı bir gezegen gibi göreceksin yaşadıkça senden ricam alışmakta zorluk çekersen sormaktan çekinme.

Ben şaşkınlığımı gizleyememiş uzun uzun dinliyordum, o kadar susmuştum ki Gamze hanım bana seslendi. Şaşkınlığımı ve merakımı görmüş olacak ki cümleye girdi.

(G)-Farkındayım son derece şaşkınsın ve buraya tamamen yabancısın. Bir uzaylı gibisin. Seni yarın sabah ziyaret edip detaylandırmak isterim.

-Sabırsızlanıyorum’ dedikten sonra eve gidip duş aldım çok şaşkındım. Ne anlatacaktı gamze hanım babam bu kadar farklı bir insan nasıl olabilmişti, nasıl fark etmemiştim ve burası ne kadar farklı olabilirdi ki sadece tüm gece gündem maddemiz burası olmuştu ? Bunları düşünürken uyuyakalmış ve erkenden uyanmıştım. Aç karnına sigara içmeye çıktığımda Gamze hanım görmüş müsaitsen geliyorum demişti. Bende elbette diyip davet etmiştim. Bahçeye oturmaya başladıktan sonra gayriihtiyari Gamze hanımı dikkatle incelemiştim, alımlı bir kadındı göğüsleri yaşına göre büyük ve dikti. Boyu Yaklaşık 1.70 civarındaydı, beyaz teni güneşlenmiş olmasına rağmen belli oluyordu, dudağının sol altında küçük bir beni, kıvrımlı ve son derece parlak saçları vardı. Kalçası belli ki yaptığı spordan sıkı ve çıkıktı. Bu incelememi fark etmiş olacak ki lafa girdi

(G)-Baban da göz çapkınıydı, bakışlarını belli etmekten çekinmezdi.

(H)-Kusura bakmayın, iki çocuğunuza rağmen çok alımlı ve güzelsiniz. Bu vadideki tüm kadınlar sizin gibiyse bakmamak çok zor olacak.

(G)-Baban gibi ağzın iyi laf yapıyor, O da kadınların dilinden anlardı. Şimdi Sana baban ve Sarı Vadi hakkında bazı bilgiler vereceğim ama hepsini değil. Çünkü yaşarken öğrenmen senin için daha eğlenceli olacak.

(H)- (Hevesle ve merakla) Dinliyorum.

(G) Burası inşa edileli yaklaşık 20 yıl oldu, buraya alelade insanlar giremez, en başında bile burada toprak satın alamaz. Baban tüccarlık yaptığı dönem Ali bey ile tanışmış ve aralarındaki samimiyet ve iklim krizi farkındalığı burayı inşa etmelerine sebep olmuş. Ali bey seninle görüşecektir zamanı gelince. Kendisi çok kıymetli ve bilgin birisidir. Buranın kurallarını yaşadıkça öğreneceksin ama ilk önce yapman gerekenler var. Eve yardımcılar almak zorundasın, Çalışmak burada yasak. Burada bulunanlar en az senin kadar zengin ve senin paranı işletenler sarı vadi dışında. Fakir kalmamız imkansız. Burası bir akvaryum ve buradan çıkmakta yasak. Şimdiden söyleyeyim çıkmak istemeyeceksin. Evlenmek zorunda değilsin ama üremek zorundasın ve sadece Sarı Vadi içindeki birisi ile çocuk sahibi olacaksın. Unutmadan söyleyeyim burada asla ayıplanmazsın…

Dedikten sonra artık gitmesi gerektiğini söyleyip vedalaştığımız sırada dudağıma hafif bir öpücük kondurup kalçamı sıktı.

(G)-Babana biraz benzediysen, buranın nimetlerinden faydalanacaksındır. Unutma burada yaptığın hiçbir şeyden yargılanamayacaksın.

Şaşkınlıktan nutkum tutulmuş, ne söyleyeceğimi bilemeden gitmişti bile. Burası neresiydi böyle ? Beni neler bekliyor ? ve neden bu kadar azdım ?

Bu esnada telefonum çaldı arayan Annemdi….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir