Yengem, Yaren ve Ben 32

Didem: kendimi hep şanssız sanirdim, meger dunyanin en sansli kadiniymisim, nerden ciktin karsima biliyorum ama iyiki ciktin. Seni cok seviyorum askim

Ben: kim kimin karsisina cikti o biraz tartisilir, seni gercek anlamda gokte ararken yerde buldum. Sen bana allahin bi lutfusun. Seni cok seviyorum askim

Didem temizlenip yanima geldi. Bu kizla uyudugum hergun. Uyudugum en huzurlu gun oluyordu. Yine oyle bir geceye merhaba.

Aradan iki bucuk ay gecmis didem finalleri gecmis diplomasini almisti. Kendisini cok iyi bir avukat olacagindan emindim.

Telefonum caliyordu arayan yengemdi.

Ben: alo, yengecim naber.

Yng: iyidir canim sen napiyon, ben aramasam arayacagin yok.

Ben: yok be yenge klasik vefasiz sertan iste ( gülüştük)

Yng: didemcim napiyor nasil gidiyor

Ben: cok iyi yenge kismetse bu aksam evlenme teklif etmeyi dusunuyorum.

Yengem cok sevindi, sevincten havalara uctu.

Yng: peki nasil teklif etceksin varmi aklinda biseyler

Ben: yok be yenge, didem gosterisi cok sevmez. evde ona bi sürpriz hazirlicam, mum isiginda yemek yerlerde gul yapraklari vs. Klasik yani. Hatta tektas yuzukte aldim. Bekle bak atiyorum fotografi begencekmisin

Yng: ohaa olum bu yüzük cok guzel, zevkli bi adam olduğun didemden belliydi zaten.

Ben: neyse yenge kapatiyorum ben isim cok hazirliklari yapmam lazim.

Yng: tamam canim gorusuruz haber ver bak merak ederim

Ben: tamam tamam bende o is

Once didemi aradim. Arkadaslariyla beraber disardaydi ona Ufak bi is için yengemin yanina gideceğimi aksam evde olmayacagimi soyledim ertesi gun gelecegimi soyledim. Ardindan disari alisverise gittim aksam icin gerekli olan herşeyi aldim. cok guzel ev yemekleri yapan bir yer vardi uzun sure ordan yedigim icin artik ahbap olmustum kendisiyle ona ne istedigimi soyledim eksiksiz herseyi yapmıştı. Gerekli sus ve cicekleride alip eve donup masayı hazirlayip didemi bekleyecektim. Didem evde olmadigimi bildigimden ona guzel bi sürpriz olacakti.

Disardaki isim bikac saat kadar surmustu elimde posetlerle eve gittim kapıyı actim. İceri girdigimde kapinin ic kisminda tanimadigim erkek ayakkabisi vardi. Aklima biseyler geliyo ama kotuye yormak istemiyordum. Sessizce iceri girdim, kapiyi yavasca kapattim. İceri dogru yurudum ama sanki bi korku filmi setindeydim. Gorecegim seylerden korkuyordum. Bunlari anlatirken bile hala kalbim sıkışıyor. İcerden inleme sesleri duydum. Nefesim kesiliyordu, o dakikadan sonra aldigim her nefes vucuduma batiyordu, bogulacak gibiydim, bogazimda bi yumru var yutkunamiyordum. Ama yok, olmazdi, didem bana bunu yapmazdi, hem neden yapsinki bunun icin herhangi bi sebep yoktu. Sesler benim yatak odamdan geliyordu. Salakligima yanayim hala kotuye yormamaya calisiyordum belki evin anahtarini arkadasina vermistir. İcerdeki didem degildir diye dusundum. Kapiyi yavasca araladim. “Allahim lütfen didem olmasın, lutfen” istemeye istemeye iceri girdim yatakta hic tanimadigim bi adam kucaginda didem vardi. Beynimden vurulmusa dondum dizlerimin bagi cozuldu elimdeki posetler yere dustu. Cikan gurultuyle ikiside bana dondu. Didem korku dolu bi ifadeyle sadece kekeleyerek adimi soyleyebildi. Yataktaki yavsak hemen kalktı toparlanmaya basladi. dideme ” sakin kipirdama seninle sonra goruscem” dedim. Adamin uzerine atladim adami yumrukluyor tekmeliyordum. Agzi yuzu kan icindeydi. Ama ne yaparsam yapayim sinirimi atamiyordum mutfaga bicak almaya gittim. Geri geldim didem ve adam elimdeki bicagi gorunce korkup aglamaya basladi. Adami bicaklamam an meselesiydi. Son anda kendimi tutmustum seni oldurmeden hemen git burdan dedim. Adam kiyafetlerini alarak kosarak cikti. Dideme dondum agliyordu. Kiyafetlerini giy icerde seni bekliyorum dedim. İceri gittim az sonra didem geldi. Ama iceri giremiyor kapının başında bekliyordu. “Gec otur” dedim. Dideme “NEDEN” diye sordum. Cevap vermedi. Tekrar sordum, “NEDEN”. cevap veremiyo basini one egmisti. Artik bende onunla beraber agliyordum, ağlayarak konusuyordum.

Ben: neden allahin belasi neden. Sana bi gun kötü davranmadim, seni dovmedim, kufretmedim yada herhangi bi kotu soz kullanmadim. NEDEEEEEEN.

Didem:………….

Ben: lan ben bugun sana evlilik teklifi yapacaktım lan guzel bi masa hazirlayip hayatimin en guzel, en özel gununu gecirecektim. Ulan yuzuk bile aldim be yuzuk.

Diyerek cebimden cikaridigim yuzuk kutusunu didemin ayaklarinin ucuna attim. Didem hickira hickira agliyordu. Ben bagira cagira aglayarak konusmaya devam ediyordum .

Ben: oyuzden sana yengemin yanina gidiyorum diyerek yalan söyledim surpriz yapacaktim sana. Ama teşekkür ederim sen bana hayatimin surprizini yaptin. Ustelik benim evimde, benim odamda, benim yatagimda. Soylesene lan NEDEEEEEN.

Didemin yanina gittim, diz coktum

Ben: didem lutfen bana bi neden ver. Sacma sapanda olsa bi neden ver. Ver ki ben o nedene tutunayim, tamam bu yuzdenmis diyeyim. Ama yok bi neden vermeyeceksen al su bicagi sok bana diger turlu yasamayamam. Didem lutfen bi neden ver. Didem ayaga kalkti

Didem: uzgunum tamammi uzgunum ama sana verebileceğim bi nedenim yok.

Kapıyı acti gidiyordu, son kez dondu “ozur dilerim” dedi kapiyi cekti ve gitti.

                         

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir