Yengem, Yaren ve Ben 29

Her nekadar gece kal deselerde kabul etmedim ikisinede teker teker sarilip yola ciktim. Eve geldigimde gece yarisini gecmisti. Cok Gürültü yapmadan iceri girdim. Lambalar kapaliydi. Didemin odasina baktim mışıl mışıl uyuyordu. Kiyafetlerimi degistirip elimi yüzümü yikayip temizlendim, sessizce didemin odasina girip yanina kivrildim. Yüzyüzeydik onun yuzunu incelemekten. Uyuyamıyordum. Didemi gorunce onun kokusunu icime cekince onu nekadar ozledigimi simdi daha cok anlamistim. Sevgilimi izleyerek uykuya dalmistim. Sabah uyandigimda didem benden once uyanmis gece ben onu izlerken nasil uyuduysam o da beni izleyerek uyanmami bekliyordu. Gozumu actigimda onun gulumseyisini gormek, gune 1-0 baslayacagimin kanitiydi.

Didem: gunaydin bebegim

Ben: gunaydin askim

Didem: gelmişsin

Ben: geldim, seni uyandirmaya kiyamadim cok guzel uyuyodun, yaninda kokunla uyumak istedim.

Didem gulumsuyor saclarimi ve yuzumu oksuyordu.

Didem: cantama yine parami koydun sen

Ben: yoo ne parasi

Didem: salaga yatma koymussun iste. Daha oncede koydun, bisey demedim ama üzüldüm. Bu sefer cok koymussun, yapma bunu bidaha

Ben: bebegim suan paran olmadigini biliyorum. Benden de istemiyorsun tabikide vercem, hem kendini benim yerime koy, benim paraya ihtiyacim olmasaydi sende bana yardimci olmazmiydi, hem aramizda para muhabbetimi var

Didem: yok tabi de, yani ne bileyim

Ben: bizim hayatimiz herseyimizle bir, birak boyle devam etsin. İhtiyacin oluncada soyle lutfen yoksa bu sekilde gizliden vermeye devam edicem

Didem gosume uzandi, bana sıkıca sarildi, “seni cok seviyorum, sakin beni birakma ” dedi. Ona cevabimi sımsıkı sarilarak verdim. Dudagima kocaman bi opucuk koyarak kalkti, beraber kahvalti hazırladık, sinavlarinin cogunu atlatmis, sonuclarini henuz bilmesede iyi gectigini soyluyordu. Son 2 gun vardi sinavlarinin bitmesine.

Didem sinavlarini basariyla atlatmis, arkadaslarini eve cagirmisti, kendilerince muhabbet sohbet edip egleneceklerdi. Bi yandanda beni tanistirmak istiyordu arkadaslariyla. Lakin ben tanisma taraftari degildim. Dideme yardim etmeyip disarda birakan tayfaydi bunlar. Tabi bi yandanda sayet yardim etselerdi belkide hayatimda didem olmayacakti. Ama yine de tavirliydim, arkadaslar birbirine yardim etmeliydi. Dolayisiyla dideme son dk bi isim ciktigini onunla ilgilenmem gerektigini eve gec gelecegimi söyledim. Ozellikle son dk soylemistim ki bulusmayi iptal etmeyip bu is aradan ciksin istiyordum. Didem buna cok bozuldu ama yapacak bisi yoktu. Eve gec saate gittim, didem uyumamis tv izliyordu. Bana bozuk atacagini biliyordum. Nitekim oyle oldu. Sarilip opmeye kalktim yanagini uzaklastirdi.

Didem: beni cok zor durumda biraktin.

Ben: hayatim biliyorum ama yapacak biseyim yok, biliyosun magazayi yeni actik bir takim eksiklikler yasanabiliyo

Diyerek bi bahane uydurdum, aslinda inanmamisti ama inanmis gibi yaptı. Ben de ona yalan soyledigim icin rahatsizdim aslinda. Neyseki biraz yumusamisti aradan iki gun gecmistiki didem beni aradi.

Didem: Hayatim aksam evdemisin herhangi bi isin varmi?

Ben: hayir, bebegim nolduki

Didem: bisey oldugundan degil, aksam yemek yapacaktim beraber yeriz diye dusundum.

Ben: olur tabi neden olmasin.

Aksam eve geldigimde gorduklerime sasirmistim. Didem kendince benden intikam aliyordu. Yemek yapmis fakat gecen gece ektigim arkadaslarini cagirmisti. “Hos geldin hayatim” dedi gayet imali bir tonda. Emrivaki olaylara oldum olasi sinir olurdum. Yanimdan gecerken kulagina fısıltıyla ” olacaklarin sorumlusu ben degilim” dedim. Cunku aptal bi adam degildim o gece benle tanismak icin gelmemislerdi kendilerince beni süzüp belkide sorguya cekip dideme layik olup olmadigima bakacaklari. Masaya otuduk, uc kisiydiler, Tugce, hatice ve öznur. Merhabalastik, tanistik ve sofraya oturduk. Ben genellikle konusmamaya ozen gosteriyordum. Bi yandan didemi arada birakip uzmemek istiyordum. Aralarinda en sivrisi tugceydi, ekibin basini cekiyordu.

Tugce: eee sen pek konuskan degilsin galiba

Ben: haklisin degilim, dinlemeyi daha cok severim.

Tugce: ama konusmazsan seni nasil tanicaz.

Ben: neden beni tanimayi bukadar cok istiyorsun? Adimi, isimi vs biliyosun zaten gersine gerek varmi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir