Yengem, Yaren ve Ben 23

O gece dideme sarilip kokusunu icime cekerek uyudum, hayatimdaki en keyifli uyku olsa gerek. Gec uyumama ragmen sabah erkenden cok dinc bi sekilde uyanmistim. Uyandigimda didem hala uyuyordu, o peri kizinin uykusunu bi sure izledim. Hayattaki en guzel filmden cok daha guzeldi. Uzunca bi sure daha izleyebilirdim ama sevgilime kahvalti hazirlamak istedim. Dis kapiyi mumkun oldugunca sessiz bi sekilde acip markete gittim. Didemin uyanmasini istemiyordum. Hizli bi sekilde markete gidip kahvaltilik biseyler aldim. Yine hizlica eve donup kapiyi açtım, didem hala uyuyordu bu iyi haberdi. Hemen mutfağa gecip mutfak kapisini kapattim gürültüyü mumkun oldugunca en aza indirmistim. Hemen cayin suyun koydum, ardindan didemin cok sevdigi pizza omletinden yaptim. Yumurtalari kirip iyice cirpip baharatlari attiktan sonra icine daha onceden blendirdan geçirip iyice ufalanan bayat ekmek lerden ekledim. Uzerine sucuk, biber, pistikten sonrada bol kaşar ekleyip omletini yaptim (gercek tariftir dileyen deneyebilir). Bi yandanda patates kizartip uzerine domates sosu pişirip ekledim bunlarla beraber diger kahvaltiliklari masaya koyup, cayi da demleyip guzel bi masa hazirladim. Geriye ekmekleri kizartmak kalmisti ekmekleri kizartirken ensemde bi cift gozun agirligini hissettim donup bakmama firsat kalmadan arkamdan sarilan didemin sicakligi tum bedenime yayilmisti. “Gunaydin” dedim hic cevap vermedi sadece bana sarilmis o anin duygu yogunlugunu yasiyordu. Önümü döndüm didem bana sarilmaya devam ediyordu bu kez gogsume basini koydu yine hic konusmuyordu, gözlerini kapatmisti ve yuzunde mutluluk vardi. Huyumdur; deger verdigim ve cok sevdigim insanlar benim yaptigim bi davranıştan ya da hareketten dolayi mutlu oldugu zaman ben ondan kat kat daha fazla mutlu oluyordum. Dolayisiyla sevdiklerimi mutlu etmek icin extra caba harcardim. Didemin sacini oksadim, basina bir öpücük koydum.

Ben: didem? Askim gunaydin diyorum

Didem: duydum hayatim ama konusarak bu anı bozmak istemedim, hayatim boyunca ilk defa kendimi bu kadar guvende ve mutlu hissediyorum. Seni cok seviyorum.

Ben: ozaman bu duruma alissan iyi olur guzelim. Cunku bundan sonra böyle.

Diyerek o guzel dudaklarindan uzunca optum.

Ardindan didem kahvaltı masasinin etrafinda cigerci kedisi gibi dort donuyordu. Patateslerden birini agzina atti.

Didem: mmmm, askim yine dokturmussun

Ben: hopp once banyoya git elini yuzunu yika oyle gel

Didem: tamam tamam, sadece tadina baktim hemen geliyorum.

Diyerek banyoya gitti. Bende o arada ekmekleri kizartmis caylari doldurmustum.

Didem gelince kahvaltiya basladik. Didem omleti bayila bayila istahli bi sekilde yiyordu. O kadar guzel yiyorduki karsisindakinin istahini aciyordu.

Didem: askim bayiliyorum senin kahvaltilarina

Ben: afiyet olsun bebegim ama sana kotu bi haberim var.

Didem: hayirdir neymis

Ben: masaya toplayip bulasiklari yikamak sende ha bide sade bi turk kahvesi alirim

Didem: olur bebegim beni bunlarla korkutamazsin diyerek masanin uzerinden bana uzanip ufak bi opucuk verdi. Kahvaltidan sonra bulasiklar yikanip kahveler icildi. Didemi okuluna biraktim. Bendile gunluk rutin islerimle ilgileniyordum. E-ticaret uzerinden kazanclarimiz gunden gune artiyordu bu da keyfimi ekstra yerine getiriyordu. Fakat bide magaza vardi tabi, didemle tanistigimdan beri hayatim duzene girmis islerim artmisti ama mazagazada islerde bi tık dusus olmustu. Yengemin yanina gidip isleri organize etmem gerekiyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir