Cefakar 5.bölüm

Gün boyu planlar yaptık ama gün sonunda mantıklı düşününce hepsi hayalden öteye gidemeyecek planlardı. Evi terk edip gitsek ablamın maaşı sadece kiraya ve kıt kanaat geçinmemize yeterdi. Evde kalsak babamın yapacaklarını hayal dahi edemiyorduk.

Gece olmuş yatağıma girmiştim. Yaren gün boyu yaşanan olayların hızına dayanamamış olacak ki yatağa yattığı gibi uyumuştu. Yarenin nefesleri sıcak sıcak omzuma doğru vururken bir kolumu kafamın altına almış tavanla aramda geçen muhabbetlere dalmıştım.

Bu küçüklükten beri benim gün sonu muhakeme şeklimdi. Tavana tüm derdimi içimden anlatır yine kendi içimden tavana cevaplattırır ve kanıya varırdım. Yine böyle tavana dalmış konuşurken aklıma çokta parlak olmayan bir fikir dank etti; dedemin bağ evi. Dedem vefat ettikten sonra çocuklarının toparlamaya ya da bakmaya bile gitmediği Balıkesirde dağların eteğinde müstakil bir evdi. Kim bilir ne haldeydi, muhtemelen dedem ölmeden önce nasıl bıraktıysa o haldeydi. Bu ev hakkında hayaller kurarak uykuya daldım.

Sabah Yarenin kıpırdamaları üzerine uyandım, Yaren yine uyurken kolunu bacağını üzerime atmıştı. Şimdi de beni uyandırmadan kalkmaya çalışıyordu.

B: Günaydın.

Y: Günaydınn.

Yaren kolunu ve bacağını kurtarıp yataktan çıktı ve tuvalete gitti. Biraz yatakta uzandıktan sonra aslında dedemin bağ evinin çok kötü bir fikir olmayacağı kanısına vardım.

Yareni tekrar odamın kapısının önünden geçerken görünce kalkıp tuvalete yöneldim. Kapıyı içerisi boş ya da dolu olduğunu düşünmeden açıp içeri girdim ve arkamı dönüp kapıyı kitledim. Sabah mahmurluğuyla yaptığım bu hareketler Perinin imalı ve şaşkınlık dolu “Abiii” demesiyle beni kendime getirdi.

İstemsizce arkamı döndüğümde tuvaletten kalkarken kalakalan Periyle göz göze geldim. İki eliyle külotunun iki yanından yukarı çekmek üzere tutarken, ayağa kalkmakta olan vücudunun bükülmesi sabah ereksiyonunda olan sikimi bir sinyal daha çaktı.

Henüz yeni inmekte olan sikime kan tekrar pompalanmaya başlayınca gözümde Perinin gözlerinden ayrılıp bacaklarının arasına doğru kaymaya başladı. Gözler, boyun, tişört, tişört,tişört, göbek deliği, sertleşmemiş kılları, ve az buçuk gözüken beyaz amına doğru gitti gözlerim. Perinin öksürmesiyle tekrar gözlerine kitlendi gözlerim. Hızlıca külotunu yukarı çekip kendini toparladı.

B: K-kusura bakma görmedim.

P: İnsan kapıyı tıklatır abi yaa.

Bu sözler ağzından dökülürken yüzü kızarmaya devam ediyor alnında boncuk boncuk olmaya başlayan terleri dikkatimi çekmemiş değildi. Tekrardan arkamı dönüp banyodan çıktım. Ve kapıda beklemeye başladım. Peri kısa bir süre içinde çıkınca sonunda kendimi tuvalete atabilmiştim.

Hemen sessizce tuvaletin kapağını kapatıp oturdum. Sikim artık pijamamı delmek üzereydi. Üst üste gelen olaylar, yaşanılanlar sikime dem vuramamıştı belli ki. Hemen tuvaletin yanında bulunan kirli sepetini açtım ve en üstte duran iki tangayı elime aldım. Birisi benim Yarene hediye aldığım lacivert olandı fakat diğeri ablamın mıydı, Perinin miydi bilmiyordum. Gerçi bu durumda çokta fark etmiyordu.

Yaren yeni çıkarmış olacak ki neredeyse sıcaklığı üstündeydi. Kokusu üstüne sinmiş hafif nemli tangayı burnuma götürmemle deliye döndüm. Diğer tangayı sikime sarıp başladım sikimi sıvazlamaya. Zevkten deliye dönmüş bir şekilde kısa bir sürede boşaldım ve temizlenip tuvaletten çıktım.

Mutfakta bizimkiler kahvaltıyı hazırlamış beni bekliyorlardı. Hızlıca kahvaltımızı yapıp kahve faslına geçtik. Sigaralar yakıldı ve kahveler yudumlanmaya başlandı. Sessizliği ablam bozdu:

N: Ne yapıcaz hiç bir şeyler düşündünüz mü?

Kimseden çıt çıkmayınca ablam konuşmasına devam etti.

N: Aklımdakini söyleyeyim o zaman, benim maaşım çok fazla değil ama başımızı sokacak bir eve ve boğazımızdan geçecek bir iki lokmaya yeter. Artık burada duramayız zaten yani önümüzdeki pekte seçenek yok gibi.

Herkes durumu kabullenmiş gibi kafasını önüne eğdi.

B: Aslında bir seçeneğimiz daha var ama nasıl yaklaşırsınız bilemem.

N: Söyle bakalım neymiş fikrin.

B: Biliyor musunuz bilmiyorum ama dedemin Balıkesirde bir bağ evi vardı. Bana kalırsa oraya gidelim en azından ev masrafından kurtulmuş oluruz.

N: E işi nasıl yapıcaz akıllı kardeşim benim. Oraya gidince elimdeki işimden de olucam hiç paramız kalmayacak.

B: dediğim gibi bu sadece bir seçenek zaten böyle bir şeye karar verirsek Yarenle ben de okuldan vaz geçmek zorunda kalacağız en azından kısa vadeli olursa bile dondurmamız gerekecek. Bu konuda en az Peri zarar görecek, direkt orada üniversiteye gidecek ve okuyacak. Ne diyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir