Yasak Duygular

Babam gerek iş hayatında gerekse özel hayatında oldukça disiplinli, otoriter bir adamdı. Yıllarca güvenlik sektöründe çalışmış sivil hayata adaptasyonda zorlanmıştı. Erken emekli olduktan sonra da boş durmamış  emlak ofisi açmıştı. Bizim emekli olduktan sonra da çalışmasına takılmamıza “ evlat küp akarken dolduracaksın. Yoksa yaşlılıkta çok sıkıntı çekersin. “Derdi . Annem ile erken yaşta evlenmişti. Annem erken yaşta evlenmesine rağmen kendisini salmamış lisans eğitimini tamamlayarak babamın hatırlı dostlarının vasıtasıyla özel bir kolejde sınıf öğretmeni olarak çalışmaktaydı. Sporunu asla ihmal etmezdi.Masmavi gözleri simsiyah saçları ve bembayaz teniyle tam bir afeti devrandı. Babam hafta sonlarını evimizin garajındaki klasik arabası ve Harley Davidson motosikletine ayırır birer evlat gibi onlara bakardı. Beni de yanına alır oğlunun yanında olmasından büyük haz duyardı . Annem ikimizin o garaja tıkılmasına kızar söylenir , babamın iki güzel lafıyla da hemen yumuşardı. Lisenin bitmesine rağmen kaliteli ve güzel bir üniversiteye puanımın yetmemesi iki kayıp yılıma sebep olmuştu. Babam ileride sıkıntı çekmemem için bu iki kayıp yıla ses etmemişti . Annemin kızmalarına rağmen bana arka çıkması üstümde baskı oluşturmuştu. Vaktimi ders-gym ve basketbol ekseninde geçiriyordum. Yaşıtlarıma nazaran sporun etkisiyle vücudum serpilip hacimlenmişti. İkizim Tuğçe annemin bütün karşı çıkmalarına rağmen erkenden evlenmişti. Annem onun kendisiyle aynı hataya düşmesine sinirleniyodu ama kadere kim karşı gelebilirdi?

Sıcak bir Haziran akşamında evimizin terasında otururken hayatımızı değiştirecek olan o kara haber geldi. Babam emlak ofisinde gıcık bir müşteriyle tartışırken fenalaşmış ambulans ile hastaneye sevk edilmişti. Biz hastaneye vardığımızda babam çoktan rahmetli olmuştu…

Mezarlıkta annem ile kız kardeşim ağlamaktan helak olurken akrabalarımız taziyede” evin reisi sensin Buğra “diyordu. Ben ise için için ağlarken bize ne olacağını düşünüyordum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir