Karaya Dönüş Başlangıç

İsmim Gökhan, 27 yaşında 1.85’e 87 kilo, esmer tenli, kel, kirli sakallı, gür bıyıklı, normal vücut tipinde olan biriyim. Liseyi bitirir bitirmez yerli bir denizcilik firmasında ilk seferime çıktım. 9 yıldır aynı firmada farklı gemilerde çalıştım ve şu anda ikinci kaptan olarak devam ediyorum.  Son seferim de Rusya’dan buğday alıp Samsun limanına geldik. Burada yıllık izin için gemiden ayrıldım. Daha önce Samsun’a hiç gelmediğim için 1-2 gün kalmaya karar verip şehri gezmek istedim. Güzel bir otelde oda tutup, valizlerimi bıraktıktan sonra öğlen yemeğini odamda yedim ve biraz kestirdim.  Akşam yemeği için Atakum sahilde bir restorana gittim ve her şeyin başlangıcı olan tanışmamız burada oldu.

Restoranda garson olarak çalışan Lale. Siparişimi almak için masama geldiğinde, gözlerimi ondan alamamıştım. Uzun süredir denizdeydim ama gittiğim her limanda kaçamaklarım olmuştu. Görünüş ve fizik olarak ondan daha iyileriyle olmuştum ama Lale çok farklıydı. Lale; 41 yaşında 1,65’e 60 kilo, siyah saçlı, beyaz tenli, göğüsleri ortalama, basenleri geniş bir kadındı.  Parmağında yüzükte görünmüyordu.  Sıcak bir gülümse ile hoş geldiniz diyerek menüyü önüme bıraktı ve masadan uzaklaştı. Giderken arkasından baktığımda içim tuhaf bir hisle dolmuştu. Menüye dönüp ne yiyeceğime karar verdim ve Lale’ye işaret edip yanıma gelmesini bekledim. Lale tekrar masama gelip yine gülümseyerek siparişimi aldı. Ama bu seferki gülümsemesi sıcak olmaktan öte şehvet içerir gibiydi. Yemeğimi bir başkası getirdi. Biraz bozulmuştum bu duruma. Yemek yerken gözlerim restoranda hep Lale’yi arıyordu. Her defasında göz göze gelip, tebessümle gözlerimizi ayırıyorduk. Yemek bitiminde Lale kahve içmek isteyip istemediğimi sordu. Bende kahvemi kendisiyle sohbet ederek içmek istediğimi söyledim. Gülümseyerek şu an mümkün olmadığını, iki gün sonra izinli olduğunu, eğer hala istersem o zaman birlikte kahve içebileceğimizi söyledi. 2 gün sonra saat 15:00 için sözleştik.

Lale’yi tanımadan şehirden ayrılmam mümkün değildi. Otele dönünce odamın süresini süresiz olarak değiştirttim. Odama çıkıp Lale’yi düşünerek uykuya bıraktım kendimi. Ertesi gün kahvaltıdan sonra şehri gezmeye başladım. Ama nereye gitsem Lale aklımdan çıkmıyordu. Bu şekilde akşamı edip yine Lale’nin çalıştığı restorana gittim. Akşam yemeğimi yerken ufak ufak flörtleşiyorduk Lale ile. Bugünü de bitirip otele döndüm.

Sabah kahvaltıdan sonra otelden çıkmayıp kişisel bakımlarımı yaptım. Saat 14:20’de Lale’nin bahsettiği cafeye gidip oturdum. Sözleştiğimiz gibi tam vaktinde gelmişti Lale. Ayağa kalkıp merhabalaştıktan sonra karşılık oturduk. Siparişlerimizi verip havadan sudan sohbet etmeye başladık. Lale’nin 19 yaşında lise aşkıyla evlenip, 20’sinde oğlunu 22’sinde de kızını dünyaya getirdiğini ve 26 yaşında da kocası tarafından aldatılıp terk edilmiş dul bir anne olduğunu, çalıştığı restoranında teyzesinin kızına ait olduğunu öğrendim.

Lale’ye hem üzülmüş hem de hayran olmuştum. Hayata karşı duruşu beni derinden etkilemişti. İki çocuğu da üniversite için farklı şehirleri tercih etmişti. Yine de Lale bu durumdan memnundu. Çünkü bir anne olarak çocuklarının iyi bir eğitim almasını ve iyi birer hayata sahip olmalarını çok istiyordu bu yalnız kalmak anlamına gelse de. Kocasından sonra erkekler ile ilişkisini sorduğumda ise;

L: Uzun süre boyunca kimseyle birlikte olmadım. Sadece ben ve çocuklarım vardı. Ayrıca erkeklere karşı ön yargılıydım eşek kocam sağolsun.

B: Anlıyorum, zor zamanlardan geçmişsin bir kadın olarak, peki ya sonrasında bir başkasını hiç mi istemedin, sevmedin?

L: 10 seneyi birkaç ay geçmişti. Teyze kızım Aynur, bir arkadaşıyla tanıştırdı beni. 1-2 sene görüştük o her ne kadar evlenmek istese de ben istemedim ve ayrıldık, sonrasında gelip geçen birkaç kişi daha oldu ama hepsi bir hoşlantıydı sadece. Sen neden evlenmedin bu zamana kadar ya da hiç kimseyi sevmedin mi?

B: İşten dolayı karada uzun süre sabit kalmadım hiç, her defasında en fazla 1 ay kalıp sonra tekrar denize açıldım. Süre kısa olunca bağ kurmak kolay olmuyor.

L: O halde benimle kahve içmek istemenin niyeti farklı 😀

B: Birçok kadınla tanıştım ama senden farklı şekilde etkilendim. Sanki daha güçlü bir çekimin var. Seni tanımadan bu şehirden ayrılamazdım.

L: Demek öyle, temelde tanıyabileceğin kadar tanıdın beni. Şimdi neyi istiyorsun?

B: Madem bu kadar açık sözlüsün, hazır şu anda yalnız yaşıyorken harika bir gece geçirmeye ne dersin?

L: Neden olmasın genç ve hoşsun, misafirsin bir de. O yüzden vaktimizi boşa heba etmeyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir