Oedipus Savaşı

Selamlar adim Kerem

Dogdugumdan beri kendimce akilli bir cocuktum. Okumayi yasitlarimdan once ogrendim, derslerim cok iyiydi. Mitoloji, psikoloji, matematik gibi bir cok konuyla ilgileniyordum. Ailemin cok durumu olmamasina ragmen cok guzel okullarda tamamen burslu okudum ve olaylarin yasandigi sirada da unlu bir fransiz lisesinde aileme hic yuk olmadan hatta muhtemelen ailemin tek gelecek umidi olarak okuyordum.

Tek cocugum, ailem orta anadolulu siradan bir aile sayilir sanirim ama istanbulda dogma buyumeyiz. Babam bok gibi bir adamdir. Hayatimdaki yeri de basitce bu aslinda. Ofkelidir, kumar bagimlisidir bizi birden fazla kez borc batagina batirdi. Cirkin sisman berbat adamin tekidir. Kucuklugumden beri beni dover ve hicbir zaman hicbir seyden tatmin olmazdi. Neyseki liseye gectigimden beri bunu pek yapamaz oldu.

Bu ozelligimden cok nefret ediyorum ama bir tik babama benzerim. Babam kisadir ben de lise 3e gitmeme ragmen 1.67 civarinda biriydim. Onun gibi renkli gozlerim var ama onun gibi cirkin bir sey degilim. Annemin genleri sagolsun kizlarin yakisikli diyebilecegi bir suratim var. Kisa bir sey olmama ragmen agzim delice laf yapar ve biraz arsizimdir. Kafam calisir yani. Cogu kisi bunu atlatasa da bu iki uc ozellik aslinda kizlarin en buyuk kilit noktasidir. Hayatim boyunca kizlarla aram hep iyi oldu.

Ortaokuldayken o ergen halimle masumca da olsa bir kac farkli kizi optum ve lise 2de arkadaslarla sarhos oldugumuz bir ortamda ilk kez gruptan kasar bir kizla yatarak bakirligimi gecmiste biraktim. Ondan sonra da bir cok farkli kizla heyecanli anilarim oldu diyebilirim fakat sonrasinda duzgun bir sevgilim olunca daha sadik bir tip olup ciktim

Kiz arkadasimin adi sedaydi. Okulda dersleri pek iyi degildi ama sosyal zeka olarak kafasi calisirdi. Baya deli bir seydi. Kahverengi uzun saclari minik yuzu ve iri dudaklariyla tam bir guzellik abidesiydi. Ince bel, kucuk gogusler ve upuzun beyaz bacaklariyla her baktigimda beni azdirirdi. Arada agalarla oturdugumuz ortamda okulun en guzel kizlarindan birinin benim sevgilim olmasiyla baya dalga gecilirdi hatta. Cogu hafif bir kiskanclikla, saskinla bakardi bu duruma ama kotu niyetli degillerdi. Benim olusturdugum ortam sayesinde onlar da kizlarla bol bol hasir nesir oluyorlardi.

Sedayla bol bol sevisirdik. Annesiyle yasiyordu ve kadin cok calistigindan ev genelde bos olurdu. Bazi gunler dersten kacar, aksama kadar resmen kari koca gibi yasardik. Ben kanepeye coker bir seyler izlerdim. Seda bize atistirmalik hazirlar kucagima gelirdi. Biraz dizi film sonrasi opusmeye baslar, o opusmeler bizi yatak odasina tasir, orda da catir catir sikismeye donerdi. Seda da en sebdigim yon istedigim her seyi onunla deneyebilecek kadar acik olmasiydi. Bir suru kizla yatsam da ayak fetisimi itiraf ettigim ilk kiz seda olmustu. Soylerken cok cekinmeme ragmen, durustce guzel bakilmis bakimli ayaklardan, ojelerden falan cok etkilendigimi soyledigimde sakince beni dinlemis kisa bir bosluktan sonra soyle sormustu:

-Hmm, tam olarak nesinden hoslaniyorsun askim ayagin?

Teredutte kalsam da durustce yanitlamistim:

-Yaaaani… goruntusu, askim. En cok da koklama fikri sanirim. Guzel bir kadinin ayaklarini koklamak, yalamak cok hosuma gider. Bunu senden saklamak istemedim.

Elini hizlica taytinin altinda kalan corabina atip, beyaz corabi firlatip atmis, ince uzun pembe tabanli ayagini ortaya cikarmisti. Ojesiz olmasina ragmen purussuz mukemmel duruyordu. Ayaginin tabanini yuzume dogru kaldirip masumca gulmustu.

– Benim ki nasil kokuyor peki?

Yuzumu yaklastirip o purussuz tabanlardaki hafif eksi ama cok guzel kokuyu icime cekip semsert olmustum.

-Mukemmel kokuyor prensesimm.

Dedigimde gulumsemesi iyice genislemis ayagina resmen suratima basmisti. O kokuyu uzun uzun icime cekip ayagini opmustum ve sonrasinda uzun uzun yalamama da izin vermisti. Ustelik uzak durmuyor ya da zorla yapiyor gibi davranmiyor. Ben ayaklariyla ilgilenirken resmen kuduruyordu.

Bu fetis meselesi daha sonra aramizdaki ana seks dinamiklerinden biri oldu. Evde yalniz oldugumuzda Seda ojelerini bana surdurur. Coraplarini bana sectirerek okula gelirdi. Daha sonrasinda ayaklariyla footjob vs yaparak beni bosaltmaya basladi. Ayrica bacak omuzda sikerken sirf beni daha da kudurtmak icin bir anda ayagina gelir yuzume basar ya da ortada hicbir sey yokken beni azdirmak icin ayagiyla sikime bastirirdi. Bazen sikismenin ortasinda gider cekmeceden temiz bir corap takimi cikarir bir tanesini agzima tikar bir tanesini eline alir, beni saksoyla son raddeye getirirken tam son saniyede corabi sikime takar coraba bosalmama saglardi.

Ama asil kudurtucu olan kismi ertesi gun okula benim bosaldigim coraplarla gelip, bana gostermesi olurdu. Derslerde ayaga kalkar tahtaya biseyler yazarken ya da arkadaslariyla bir seyler konusurken o siyah adidaslarinin icinde ayaklarinin benim dollerimle kapli olmasi fikri beni cildirtir o da bunu bilirdi.

Seda mukemmel bir sevgiliydi ama hayatimin aski o degildi. Hayatimin aski annemdi.

Ayaklardan hoslanmamin sebebi de, yirtik ve ozguvenli kisiligimde, caliskanligim da hep annemle olan mukemmel iliskimden geliyordu.

Annem asla kilolu bir kadin degildi ama biraz dolgun vucutluydu. Genis kalcalari ince beline fazla durur goren cogu kisiyi cildirtirdi. Bembeyaz süt gibi bir teni vardi ve her zaman meyve gibi mis gibi kokardi. Bir kez bile annemden cirkin bir ten kokusu aldigimi hatirlamam mesela. Memeleri kocamandi ve resmen hipnoz ederdi beni. Yüzü peri gibiydi. Şefkatli iri gözler, geniş bir ağız, minik bir burun, upuzun siyah saclariyla her bakani asik edecek bir guzelligi vardi hayatimin askinin.

Annemle babamin evlenmesi resmen anneme haksizlikti. Cocuklugumdan itibaren bunun farkinda buyumustum. Babam annemi asla haketmiyordu.

Annemin adi Seherdi. Orta anadoluda bir koylu kizi olarak dogmus. Babasi sehir merkezine tasininca da orada okula baslamis. 7 kardesi var cogu da kiz. Babam 15 16 yaslarinda okulda gorup takinti yapmis annemi, once kavgayla dovusle etrafindaki oglanlari korkutmus sonra da ailesiyle gidip zorla istetmis. Dedem bi bogaz eksilsin diye bi de babamin ailesi biraz zengin diye annemi direkt olarak vermis. O zamanlar zaten kadina fikir sorma diye bir sey yok.

Babam sonra ailesinin parasini da sikip atti tabi. Onda yonetim zekasi ne gezer. Annem bana yansitmamak icin cok ugrasirdi ama mutsuz oldugunu cok iyi bilirdim. Komsulari, arkadaslari civil civil gezerken babam onu kapali giydirir evden disari cikartmaz, yalnizlastirirdi. Canini cok sikarsa doverdi. Eger bu annemi durdurmaz ise beni olduresiye doverdi ki annem sonunda korkup itaat etsin.

Isin komigi babam annemi oyle bir kiskanirdi ki benimle bile ten temasi kurmasina tepki gosterirdi. Annem babam evdeyken bana pek dokunamaz, opemezdi. Basit dokunuslar. Sunu al oglum bunu ver oglum temali konusmalar.

Ancak babamin bu kiskancligi annemle iliskimizin cok derin olmasini saglayan ilk faktordu. O farkinda olmasa da annemin benimle cok farkli bir bag kurmasina sebep olmustu.

Annemle iliskimiz kendimi bildim bileli cok farkliydi. Babam annemi oyle bir baskiliyordu ki annem dogru durust markete bile inemez, erkek sinek bile goremezdi. Onu kapali giyinmeye zorlar kendinden baskasina en ufak ilgisini kiskanirdi. Annem babamdan nefret ederdi. Gozlerindeki igrenmeden bakislarindaki tiksinmeden hissedilirdi bu. Bazen uykumun arasinda sevismelerinin sesini duyardim. Babam annemin uzerinde tepinir, yatagin girc girc sesleri gelirdi ama annemden tek bir inleme cikmazdi.

Cocuk aklimla annemin zevk almadigini babama belli ettigini anlayabilirdim o sekilde. Bir nevi nefretinin sembolu ve gucunun yettigince bir protesto idi bu.

Ustelik ne kadar oyle sansa da babam annemi bastirarak sadece daha cok patlamasina sebep olurdu.

Babam ise gitmek icin evi terk ettigi anda annemle iliskimiz 180 derece degisirdi. Annem bana babam gibi bir adam olmamam icin her seyi yapacagini soyler dururdu.

-oglum sunu yap

Lafi gider,

-oglusummm prensim gel bakalim yanima

Laflari baslardi.

Annem babamin onu kapattigi kiyafetleri firlatir atar, saclarini savura savura sudyenden bozma bir crop ve minik bir sort giyer, perdeleri kapatir rahat rahat dolasirdi evde.

Babamin uzak tuttugunun aksine resmen benimle ic ice gecer, kucagina alir, sulu sulu her yerimden operdi. Nerdeyse 8 9 yasima kadar bana elleriyle banyo yaptirirdi. Babam gittiginde beni soyar kendi de yari ciplak soyunur, banyoda beni bir guzel kopukleyerek yikar yikarken de govdem ve bacaklarim dahil bol bol operdi. Sonra beni cikarir kendi dusa girer, havlulara sarinmis halde yanima gelir beni memelerinin arasina bastirarak sarip sarmalar o sekilde 1 2 saat ogle uykusuna dalardik. Buyudukce bunlar azaldi ama annemle aramizdaki tansiyonel iliski hic azalmadi. Beni yine bol bol oper, her yerini teshir eder benden hic utanmazdi.

Hayatinda iki erkek secenegi vardi diye dusunurum hep ya babama razi olacakti ya da beni hayalindeki erkek figurune yakin bir sekilde yetistirecekti. Sonunda ben de bunu gorev bildim ve kendime sunun sozunu verdim annemi mutlu edecektim. Ondan daha cok sevdigim hicbir sey yoktu.

O da beni deli gibi severdi ve bu sevgiye ve ilgiye bir turlu doyamazdim. Anneme asiktim, ona cok duskun, onu gururlandirmaya takintili bir tiptim. Onu tanrica gibi gorurdum. Ayaklara olan ilgim de onunla baslamisti. Banyoda beni yikarken ya da sonrasinda ojelerini surerken anneme kitlenir kalirdim.

O da bu sapikligimdan cok zevk alir,

-Alamadin gozlerini ayagimdan minik ayakci.

Diya dalga gecerdi benimle.

Buyudukce anneme olan cinsel ilgim daha da artti. Utanarak da olsa ergenligimin basinda ilk 31lerimi onun hayaliyle cektim. Gunduz beni memelerine bastirirarak sarmalarken o memelerin kokusunu iyice ezberler, aksam da o kokunun hayaliyle uyuyana kadar 31 cekerdim.

Sonralari cesaret kazandim. Ilk kez kiz arkadaslarim olmaya baslayinca annemin kirliye attigi camasirlari calip, yikanmadan once kokulariyla bosalirdim. Kilotlar iyiydi ama asil piyango sudyenler ve coraplardan gelirdi. Ayaklarinin ve memelerinin kokulariyla sarhos olur normalde bosaldigimin on katiyla bosalirdim resmen.

Anneme olan askimin ne oldugunu buyudukce ogrendim. Psikoloji de oedipus kompleksi denen bir olgu vardir. Bunu ilk okudugumda durumumla uyumasina cok sasirmistim. Her oglan cocugu hayatta tanidigi ilk disi olan annesine asik olur ve onu elde etmek ister. Bu cinsel secilimi ogrenmek icin saglikli bir surectir. Baba figuru ortaya girer annenin onun oldugunu cocuk duzgun bir sekilde anlar ve dogal bir sekilde annesinin onun olmayacagini anlar. Gider baska kizlarda annesinde gordugu iyi ozellikleri arar ve kendine bir es bulur.

Ancak oedipus kompleksinin farkli noktalara gitti vakalar da coktur. Freud der ki eger ortada duzgun bir baba figuru yoksa ve annenin boslugunu asla doldurmazsa bazen ogul kazanir.

Iste bu teoriyi okuyup annemle olan iliskimin sekillenisine bakinca bende bu kompleksin gelistigini anlamis ve kendimden utanmistim.

Ondan faydalanmak istemiyordum. Bu normal degildi. Annem ilgisiz kalmis hayati yalan edilmis bir kadindi ama benim igrenc fantezilerim oznesi olmayi da hak etmiyordu.

Lise 2 itibariyle annemle olan ten temasimi azalttim. Ama ona olan ilgimi asla azaltmadim. Hala ona kralice gibi davraniyor, bir dedigini iki etmiyordum. Annem de buna basta sasirsa da ayak uydurmustu. Tek sorunumuz sedayi cok kiskanmasiydi. Sedayi ogrendiginde cok sasirmisti. Bir iki gun bana soguk yapmisti ama sonra yavas yavas duzelmisti.

Konusu acildiginda pek konusmuyor,

-Aman oglusum, seni uzmesinde yeter. O yaslarda kizlar hep kalpsiz oluyor

Diye bahaneler uyduruyordu. Ama ben icten ice erkegini kaptirmis gibi hissettigini biliyor, onun yaninda seda yokmus gibi davraniyordum. Ama o tipki metresini kiskanan bir es gibi ara ara konusunu acar dururdu.

Tum olaylar lise ucun nisan ayinda bir sali aksami basladi. O gunu asla unutmam herhalde.

Sedayla dolu dolu bir gun gecirmistik. Yine okula bosaldigim, parlak sari coraplarini giyerek gelmisti ve ogleden sonra okuldan kacip onlara gitmistik. Evde biraz oynasmadan sonra altima almis, kondom taktigim sikimi icine kaydirmistim. Annesinin yataginda bacaklarini havaya kaldirmis catir catir sikiyordum. Ancak nedense rutine binmislik vardi uzerimde. Sedayi sevsem de biraz sıkılmaya baslamistim ve bu histen utaniyordum. Bir daha onun gibi bir kiz bulamayabilirdim. Uzun bir iliskimiz olsun istiyordum. Seda bunu hissetmis gibi, pembe ayak tabanlari suratima yapistirarak beni kudurtmaya calisti. Kismen basardi da ama yeterli gelmiyordu. Onu da tatmin etmek istiyordum ve stres basti. Tam o anda aklima annem geldi. Asiri sucluluk duygusuyla birlikte delice bir zevkte her yanimi kapladi. Seda ayaklariyla bastigi icin suratimi zaten gormuyordu. Gozlerimi kapattim ve bu pozisyonda annemi siktigimi hayal etmeye basladim.

Sedanin ayak bileklerini birlestirdim ve bu pembe ayaklarin anneme ait oldugunu hayal ettim. İcine girdigim sicacik am ona degil sanki hayatimin aski anneme aitti. Deli bir sicaklik her yanimi kapladi. Sikimin boyu iki katina cikmis gibi hissettim. Oldukca sertlestim. Sedayi vura vura sikmeye basladim. Altimdan kaymamak icin carsaflari simsiki tuttu. Odayi şap şap sesleri ve sedanin cigliklari sardi. Makineye donmus hayalden hayale gecerek annemi siker gibi sedayi sikiyordum. Annem cok genc yasta dogurmustu beni henuz 36 yasindaydi. Guzel genetigi ve bakimliligiyla mukemmel bir tanricaydi resmen, altimda ezdigim sedadan, iri memeleri disinda pek de bir farki yoktu.

Birkac dakika sonra sedanin canini cikarmaya basladim, o ana kadar birkac kez bosalmisti ama kendimi durduramiyordum

-askimm.. askim yavas… oghhhh ahhh askimmm erkegim durr sakin ol keremmmm

Diye cigliklar atiyordu. O an icin bosalmaya yakin bile degildim kudurmusluk her yanimi sarmisti ama seda istemeden de olsa kendini altimdan kurtaracak sozu agzindan kacirdi.

-keremm keremm bosal askim hadi askim olcemmm… keremmm askimmm presimmm bosal hadii.

Presim sozunu duyar duymaz kafamdaki simülasyon resmen gercek oldu. Annemin bana en cok kullandigi sozlerden biriydi. Hayallerim gercek olmus gibi son bir vurusla odayi inlettim ve sedaya kitlenerek tum dolumu kondomun icine delicesine fiskirtmaya basladim.

Bir dakika kadar sonra nefes nefese yatakta uzaniyordum. Seda kendini toparlayip emekleyerek yanima geldi. Kondomu sikimden cikarip, sikime uzunca bir opucuk kondurdu. Sonra kondomu bana gostermek icin kafasinin yaninda sallayip guldu.

-Oha askim nr yaptin ya bu neee

Gercekten kondom doluydu. Hayatimda hic oyle bosalmamistim herhalde.

-ozur dilerim ya abarttim, dedim hafiften siritarak.

-ne ozru askim, sen hep boyle ol asil benim sana tesekkur etmem lazim diyip, dudaklarima bir opucuk kondurdu.

Annesinin bulmamasi icin kondomu baglayip klozetten asagi gonderdikten sonra birlikte dusa girdik.

Eve donus yolunda yorgunluk ve sersemlemistik kaplamisti her yanimi. Saskindim ama doymamistim. Eve girer girmez annemin olmadigini gorup sasirdim. Ama hemen o sikisin arkasindan yuzunu gormemek sucluluk duygusu acisindan iyiydi herhalde. Apartmanda cogunlukla kadinlar yasiyordu ve bazen annem babamin gelmeyecegine emin oldugunda komsulara kacak ziyaretlerde bulunabiliyordu.

Tam odama gidiyordum ki icimdeki hayvani durtu beni sasirtti. Henuz doymamistim. Sakin adimlarla banyoya ilerleyip kirli sepetini actim. Annemin kisa mor coraplari en uste parliyordu. Duygusuz bir robot gibi coraplari alip odama gectim. Kapiyi kapattim, yataga uzandim bir tanesini icini disari cikararak kokuyu iceri cekmek icin burnuma dayadim ama kirletmeyi goze alamayacagim icin otekini sikime takamadim. Elime bir pecete alip 31 e basladim. Sol elimle de diger corapla oynuyordum. Gozlerimi kapatip, sedayi annem olarak hayal ederek tekrar o anlari hayal etmeye basladim. Dakikalarca kudurmus bicimde sivazladim. Surekli hayal ediyordum annemin inleyislerini kerem, prenssim diyisini

Bir iki dakika sonra sessizce bosalmaya basladim ama bir kac saat onceki gosteriye ragmen yine peceteye bolca bosalmistimm.

Nefes nefeseyken

-kerem… diye bir ses daha duydum ama o kadar sersemlemistim ki hayal sandim. Kafami kaldirdigimda annemi odamin kapisinda saskinlikla beni izlerken gorunce dehsete dustum. Coraplari hizlica firlatip, donumu topladim ama gormustu.

Saskin saskin bir iki saniye baktiktan sonra,

-pardon… ozur dilerim diyip arkasini donup salona gitti.

Biraz sonra televizyonun sesi gelmeye basladi. Utanctan kipkirmizi bir sekilde odamda kala kaldim. Coraplari gormustu. Kendisinin oldugunu kesin anlamisti. Kendimi igrenc hissettim. Annemin guzel duygularina bana olan hassasiyetine ihanet etmistim. Ben de babam gibi ondan faydalanan bir sapiktim… akilli uslu sakin sandigi kucuk oglu degildim bok gibi biriydim resmen. Yillardir icimde tasidigim utanc yuzume bam diye vurmustu resmen. Ne yapscagimi bilemeyip, coraplari cebime kattim ve peceteyi cope attim. Ama dikkatli bakinca pikeye ve carsafa da bol bol dol sicratmistim. Onlara bir sey yapamayacagim icin anneme hicbir sey soylemeden kacarcasina evden ciktim.

Aksam arkadasim nezihin evine gittim. Babasiyla annesi bosanmisti ve babasi baya genc kafali rahat bir adamdi birlikte sabaha kadar playstation oynardik. Babam anneme ne kadar kiskancsa beni de o kadar siklemezdi o yuzden disarda kaldigim olurdu ara sira

O gece nezih ve babasiyla kaldim. Annem ertesi gun eve gelmeyecek misin? Neredesin? Diye mesaj atti.

Kisaca nezihteyim korkma yazip kapattim telefonu 2 gun daha orada kaldim annem her gun bir kac kez aradi ama acacak cesareti bulamadim. Sabah okula gidiyor, nezih ve sedayla falan takiliyor aksam nezihlerde takiliyordum babasina evde sorunlar var bir iki gun kafa dinlemek istiyorum dedigim icin adam pek sorgulamamisti. Ama ucuncu gunun sabahi babam aradi.

-eve gel it. Nerelerde surtuyorsun? Temali bir diyalog sonrasi aksam korka korka eve gittim. Babam salonda oturuyor, annem mutfakta isleniyordu. Kapinin acildigini duyunca annem koridora gelip bana bakti ama utanarak gozlerimi kacirip babamin yanina kactim.

Babam biraz azarladi bir iki hafif tokat cakip odama siktir etti beni. Muhtemelen beni aramazdi ama annem cagir demis olmaliydi. Zaten olayi ona soyleme ihtimali yoktu. Soyledigi taktirde en iyi ihtimalle beni vuracagini bilirdi.

Odama gecip bir iki saat telefonda oyalandim ama icimdeki sikinti gecmiyordu. Once icerdeki babamin sesi sonra annemin sesi kesildi. Saat gece yarisina dogru uyumaya hazirlaniyordum ertesi gun cumartesi olmasina ragmen hicbir heves yoktu icimde, tama yataga gececektim ki odamin kapisi aralandi ve annemin guzel yuzu koridorda belirdi.

Kendimi igrenc hissettim tekrardan. Evet annem masum degildi benimle cocuklugum itibariyle biraz ileri bir iliski kurmustu ama bundan faydalanmak zorunda degildim. O sadece ilgi ve sevgi dolu bir iliski istiyordu ogluyla. Bu sekilde dusunuyordum.

Annem uzun genis pijama alti ve genis pijamayla gezerdi normalde, aksam boyunca da oyle giyinmisti ama yanima gelirken yine sort ve dar bir tisort giymis tisortunun ustune hirka gecirmisti. Nolursa olsun babam evdeyken boyle cesur davranmazdi. Sasirmistim. Siyah coraplari ve pelus terlikleriyle odaya girip kapiyi kapatti. Yanima kadar grldi.

Tam ayni boydaydik annemle. Ikimiz de babamdan bir kac santim uzunduk. Kacinmak istedim ama emredercesine yatagi isaret edip oturttu beni. Bilgisayar sandalyesini cekip karsima oturdu. Simdi tam gozgozeydik.

-Anne ozur dilerii- diyordum ki

-şşt diye kesti sozumu. -oncelikle fisilda biraz babani uyandirmayalim. Bilmeni istedigim bir sey ver oglum sana kizgin degilim saskinim sadece, simdi sen bana durust olacaksin baban gibi yalanci yetistirmedim ben seni. Senin benden kacman bana yalanlar soylemen arkamdan is cevirmen asil beni kizdiran seyler. Senin yasinda normal seyler bunlar. O yuzden sorularimi duzgunce cevapla tamam mi?

Konuyu kapatip gecmek istiyordum ama oyle ciddi oyle icime isleyecek sekilde bakiyordu ki yapamadim. Usulca kafami salladim

– coraplari kirli sepetinden mi aldin?

Kipkirmizi olup basimi egdim ama yine de agzimdan bir evet cikti

-ne zamandan beri yapiyorsun bunu?

-bilmem sanirim 13 14 yasimdan beri…

-neden coraplarimla yapiyorsun, napiyorsun coraplarima?

Bu soru beni kitledi. Bir kac saniye konusamadim ama dik dik bakmaya devam etti.

-kokluyorum bazen de opuyorum, bir tek coraplarla yapmiyorum. Dedim. Ikinci bilgi daha da utandiriciydi ama nedense sadece ayak sapigi gibi gorsun istemedim beni…

-hmm dedi sessizce. -senin kiz arkadasin var, oyle biliyorum. Onunla bir seyler yapmiyor musunuz?

-yapiyoruz. Hatta cok sey yapiyoruz.

-ee dedi annem. Neden benim coraplarimi kiyafetleri mi aliyorsun o zaman cok mu yukseksin.

-bilmem normalim sanirim… anne bunlari konusmasak?

-sus soz verdin! Sen kiz arkadasini sevmiyor musun neden benim coraplarimla yapiyorsun o seyi?

-seviyorum baya seviyorum ama…

-ama ne?

-sen baskasin diye agzimdan kacirdim.

Resmen icimden bir yuk kalkar gibi agzimdan cikti kelimeler. Annemle olan duzgun iliskimi cope atiyordum o an. Kurtulus olmadigini hissettim. Muhtemelen konusma bitince babam beni oldurmesin diye susacak ama bir daha bana 5 adimdan fazla yanasmayacakti. Universiteye gidince de siktir edecekti beni.

-nasil baskayim? Diye sordu israrla

-anne baskasin iste sana olan sevgim bambaska diger tum kadinlardan kizlardan farkli bir noktada sevgi gibi ask gibi ama sanki askin ustunde… hicbir sey senin kadar degerli degil hicbir sey senin kadar ustun degil. Baskasin seni cok ayri goruyorum. Cocuklugumdan beri seninle durmak yaninda olmak fikri beni mutlu eden tek sey ve biliyorum aramizdaki bu guzel iliskiye ihanet ettim ama gercek bu. Ergenlige girdikce kadin fikri kafamda seninle ozdeslesti ve seni bambaska bir sekilde seviyorum. Bambaska bir… arzu duyuyorum. Ozur dilerim… dedim.

Annemden bir ses cikmadi. Saskin ve anlayamadigim bir duyguyla bakiyordu gozlerimin icine. Bu sevgi miydi, igrenme miydi, korku muydu? Asla anlayamiyordum.

-anne biliyorum benden igreniyorsun ve nefret ediyorsun. Hepsini de hakettim. Ama simdilik affet lutfen. Soz universiteye falan gidince evden uzak duracagim. Bir daha da boyle igrenc seyler yapmayacagim dedim israrla.

Annem gozlerimin icine bu sefer daha farkli bir duyguyla bakti. Kizginlikla…

Kulagimdan hafifce kavrayip, canimi cok yakmadan yuzumu yuzune yaklastirdi.

-evden uzak durucam ne demek? Dedi ofkeyle. Onu hic bu kadar kizgin gormemistim. Diger eliyle de yuzumu kavrayip, bir kac saniye yuzlerimizi yakin tuttu. Neredeyse nefesini ve ofkesini hisseddiyordum ama ofkesi saniyeler icinde azaldi ve aramiza koydugu o duvar kalkip gitmis gibi hissettim. Yuzune sevkatli gulusu oturdu ve kulagimi birakip yuzumu bir pamuk tutar gibi hassasca kavradi.

-bunun icin mi iki senedir benden uzak duruyorsun sen? Diye sordu sakince

Utanarak basimi salladim. Sanki cok tatli bir sey soylesim gibi gulerek utancimla dalga gecti. Ama gozlerindeki delici bakislar kaybolmamisti.

-prensim benimm. Dedi. Oglummm ben senden nasil igrenirim? Boyle bir seyi nasil dusunursun. Ben sana kizdim cunku annenden sir saklar kacar oldun iyice. Sunu iyice kafana sok tamam mi? Annen senden igrenemez, senden nefret edemezz. Sen benim bu hayatta basima gelen tek iyi seysin. Yasadigim su 36 yillik hayatta hicbir seyi senin yarin kadar sevmedim. Bir daha asla beni benden kacmakla tehtid etmeyeceksin. Her seyi bana soyleyeceksin ve benden uzak durmayacaksin yoksa o zaman gercekten kizarim tamam mi?

Saskinlikla salladim basimi. Annemle farkli bir iliskimiz oldugunu biliyordum ama buna kizmamasi ve beni hala kabullenmesi soka sokmustu beni.

-sen benim bir parcamsin. Dedi. Bana aitsin ve benden uzak durmani yasakliyorum. Bana yalan soylemeni de yasakliyorum. Simdi sunu al bakalim diyip, terlikli ayaklarina uzandi. Iki ayagindaki coraplari da bir hamlede cikardi ve cok normal gibi elime verdi.

-bütün gündür ayağımda bunlar. Istersen temizini vereyim? Diye sordu ciddi bir tonla.

Agzim acik bir sekilde elimdeki siyah coraplara bakiyordum. Gerek yok tesekkur ederim dedim ama sanki ben degil icimdeki bir robot konusuyordu.

Saskin bakislarimi kaldirip gozlerine bakinca annem yine cok tatliymisim gibi gulup yanagimi sikti.

-askimm benim. Cok seviyorum seni. Utanmana gerek yok, bu bizim sirrimiz ve bizim aramizdakinden daha degerli hicbir sey olamaz dedi. Ayrica annene is cikarma, carsafa falan degil bunlarin icine doldur ne dolduracaksan sonra da kirliye at tamam mi?

Annem ayaklanip, kapiya yonelince saskinlikla, anne sen ciddi misin? Hic mi uzak durmak istemiyorsun benden? Hic mi igrenmedin…? Diye sordum.

Kapinin ordan muzip bir bakis atti bana, ben senden ne zaman uzak durdum askim? Diye gulerek koridora cikti. Hadi uykunu al guzelce diyip kapadi kapiyi.

Belki 5 dakika elimdeki coraplara ve kapanan kapiya bakip, sorguladim olanlarin gerceklegini. Ama sonra yine icimdeki bir seyler ele gecirdi beni. Boxerimi siyirip sikimi elime aldim. Coraplarin birini burnuma birini sikime taktim, az once olanlari unutup, tekrar sedayi siktigim pozisyonu ve annemi dusunerek deli gibi bir bosalma yasadim. Belki sedanin icine biraktigimdsn bile daha fazla dol vardi corapta. Annem hakliydi. Corap giyilmis gibi biraz terli kokuyordu ama annem ve seda gibi kadinlarin hicbir noktasi beni bir gram bile igrendiremezdi. Coraplari kirliye atip elimi yikadim. Annemlerin odasinin kapisi hep kapali olurdu ama tam gecerken hafif aralik ve annemin uyanik oldugunu gordum… kitap okuyordu. Banyonun ordan gelgimi anlayinca kafasini kaldirip, gozlerimin icine bakarak gulumseyip goz kirpti. Ben de gulumseyip odama gectim.

Yatakta uzanirken beynimi dusunceler ele gecirmisti. Saskinlim ve utancla karisik, cesaret ve mutlulk vardi uzerimde. Annem benden rahatsiz olmuyordu. Ne kadar utansam da bu cok hosuma gitmisti. Bir an sunu dusundum annem belki de beni kaybetmemek icin zorla yapiyordu bunlari. Ama onu taniyordum sahte olamazdi. Gozlerinde sevgi mutluluk hatta sehvet vardi. O da bunlari yapmamdan ve aramizdaki karmasik duygudan utanmiyordu…

Sonra nereden geldi bilmiyorum. Aklima Sedayla ciktigimiz ilk zamanlardaki bir sozu geldi. Seda tas gibi, sevimli cok da guzel bir kizdi. O da annem gibi benle tam ayni boydaydi. Yakisikliydim ama vazgecilmez degildim. Okulda 1.90 onlarca cocuk vardi. Iyi kavga ederdim, derslerde cok iyiydim ama hicbir seyde vazgecilmez degildim. Bunlari soyleyip, ya seda sen niye benimle sevgilsin ki? Diye sormustum durustce.

Bu soruyu bekler gibi dudagima bir opucup kondurup gulmustu. Cevremde ne istedigini bilmeyen onlarca erkek var askim. Yarisi korkak yarasi iradesiz yarisi sinik.

Sen oyle degilsin. Akillisin, konusmayi biliyorsun ve beni sevdigini goruyorum. En onemlisi de beni istedigini kendin biliyordun geldin ve beni aldin. Digerleri gibi korkak korkak yaklasmadin bana, ne istedigini soyledin ve talep ettin. Bu cesaretine bu sahiplenmene bayiliyorum ve ne oldugunu bile anlamadan asik oldum sana. Hayatimda istedigim erkek tam olarak senmissin gibi geliyor. O yuzden sana asigim deyip gururlansirmisti beni.

Kafamda bu soz yankilanip durdu. Belki de hem seda hem annem bunu beklemisti. Cesur olacak istedigini soyleyecek bir erkegi. Durust olmak lazimdi. Ben sedaya da anneme de asiktim. Birbirinden cok farkli duygular degildi bunlar. Ama anneme duydugum sey kopmayacak derece gucluydu. Onun icin öldürür ve ölürdüm. Bunu dusununce annemin ve sedanin sozleri icimde birlesti. Cesur olacaktim. Annem de seda da bunu hak ediyordu. Hak ettigim ve istedigim her sey benim olmaliydi. Ozellikle de benim olmayi gercekten istiyorsa.

Kafayi yastiga garip bir kararlilikla koydum. Icimdeki oedipus savasi ve utanc bitmisti. Annem beni ben onu seviyordum ve annem benim olacakti. Sonuc ne olursa olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir