Bir Küçük Polisiye Meselesi-3

B: cok yorgunum uyumam lazım yarin erkenden emniyete gitmem lazim.

S: kalk git diyosun yani.

B: oyle bisey demiyorum uyuyacagimi soyluyorum sadece

S: yaninda uyusam bende

B: olmaz rahat durmuyosun. Hem duygusal olarak bana baglaniyosun yapma bunu, benden sana koca olmaz.

S: haklisin kim napsin pavyonda calisan kadini.

B: bunun pavyonla alakasi yok sadece sana duygusal bi his beslemiyorum. Neyse uzatmayalim ben uyuyorum, istersen koltukta uyu yada yataga sen gec ben burda uyurum.

S: gerek yok giderim ben, bana bi taksi çağır yeter.

Bizim taksici eren abiyi aradim, hemen geldi sibeli evine yolladim. Eren abiye bi miktar para verdim ondan para almamasini soyledim. Eve gecip yataga kafami koymamla uyumam bir oldu. Sabah sadinin aramasiyla uyandim. Gec kalmistim. Apar topar kalkıp ustumu giyindim aceleyle arabaya atlayip merkeze gittim.

S: gunaydin amirim, erkencisin bugun

Tasak geciyordu benle hayta.

B: zavzeklige gerek yok sadi.

S: ozur dilerim amirim

B: nedir durum

S: kadin sorgu odasina aldık amirim sizi bekliyor.

B: kahvalti verdinizmi kizcagiza

S: Verdik amirim az once yedi

B: babasina verdinizmi

S: simdi o da yicek amirim

B: yemesin ac kalsin iptal edin yemegini

S: emredersiniz amirim.

Sorgu odasina geçtim kadin basini one egmis icine icine agliyordu.

B: adin nedir?

Y: yeliz

B: noldu yeliz anlatirmisin bana.

Y: oldurecekler beni

B: merak etme ben varken kimse sana bisey yapamaz. anlat bana

Y: cani sıkıldıkça dover beni o adam

B: mahmut mu? Senin su uvey baban, ismi mahmut dimi?

Y: adı batasica. 1 ay once sarhos bi sekilde eve geldi evire cevire dovdu, evden kactim karakola gittim uvey babami karakola getirdiler. Polisler guya bizi baristirdilar aile icinde olur boyle seyler diyerek gonderdiler. eve gidene kadar dayak yedim eve girmeden yine kactim o gece sokakta kaldım ertesi gun kadin siginma evine gittim. Nasil bulmussa izimi bulmus. Dove dove cikardi beni ordan, guya polise haber verdiler ne gelen var ne giden. Caresiz eve gittim kemerler dovdu beni.

Yeliz Sirtini acip gosterdi hala izler duruyordu.

B: Kapat kızım kapat, gorduk gorecegimizi. Eee sonra?

Y: dun evde yicek bisey yoktu. Gunlerdir ne eve bisey aliyodu nede para birakiyordu korkudan disarida cikamiyordum. Artik acliktan gozum donmustu bende bakkala ekmek domates peynir falan almaya gittim. Bakkala da babam aksam odeyecek dedim. Eve gittim tam oturdum biseyler yemek icin o ara babam geldi. Nerden buldun sen bunlari, hangi parayla aldin dedi. Daha cevap veremeden tokati basti, orospulukmu yapiyon sen, benim serefimi iki paralık mi edeceksin diyerek tekmeler savurdu zor kactim elinden disari. Ama yakaladi bu sefer sokak ortasinda dovmeye basladi ondan sonra iste mahalledekiler yardim etti. Gerisini biliyosunuz zaten.

B: peki annen o nerde?

Y: annem 3 aydir kayip bulamiyoruz. Polislere haber verdik onlarda bisey bulamadilar.

B: baban bisey yapmis olabilirmi

Y: bilmiyorum ama ondan hersey beklenir.

B: tamam hanımefendi anlasildi.

Yanimdaki memura donup bi de babayla konusalim bakalim dedim. Sorgu odasindan ciktigim sirada şükrü baskomser geldi. Dosyayi o alacakti.

B: istersen ben devam edebilirim bu dosyaya

Ş: teşekkürler baskomserim, lakin yeterince zahmet verdik biz devam ederiz.

B: peki sen bilirsin.

Diyip dosyayi ve gerekli bilgileri kendisine ilettim.

Odama gecip bikac evrak isleriyle ilgilendim. Aksam olmustu benim baba yadigari Renault atlayip eve gittim. Apartmanin katlarini cikarken. Bi alt katin kapisinin onunde durdum. Calmalimiydim kapisini, evdemi acaba, ya terslerse beni. Hem neden terslesinki yillardir arkadasiz. Ayrica samimiyiz, esi terkedip gittikten sonra daha da samimi olmustuk. Bana esini bulmami istedigini soylemisti. Bende guya ariyordum. Aslinda gercekten de ariyordum ama cok ta ustune düştüğum soylenemez. Kafamda bu dusunceler gecerken kapi biranda acildi. İste yine olmustu nefesim kesen hayallerimi susleyen kadin tam karsimda duruyordu. Ne dicektim simdi hem neden gelmistimki, iste boyle oluyordu karsisina gecince sozcukler yerini hiclige birakiyor. Oylece kalakaliyordum. Bana dogru gulumseyerek

N: ne duruyosun orda girsene iceri

B: sey.. bende eve geciyodum bi selam veriyim istedim nadia.

Evet ismi nadia idi. Rum du kendisi. Mubadele sirasinda, dedeleri izmiri ve turkleri cok sevdigi icin kalmak istemislerdi. Kendilerini bu vatandan sayiyorlardi. Babasindan kalma kakule isimli bir meyhanesi vardi. burada dogup büyüdügu icin turkceyi ana dili gibi kullaniyordu tabi ailesinden dolayi yunanca da biliyordu.
İceri gectim oturdum, nadia ise karsima oturmustu. Nadianin altin sarisi saclari, masmavi cam gibi gozleri ve bembeyaz bir teni vardi. Cok guzel gulerdi. Guldugu zaman o mukemmel gamzeleriyle beraber duzgun disleri on plana cikar bakmaya doyamazdim. 165 boylarında yaklasik 50- 55 kiloydu son derece fit bi kadindi. Yasi 35 di. Uzeride ev kiyafetleri vardi, ip askili bi t-shirt ve kisa bi sort.

N: ne icersin, makinada filtre kahve var yeni yaptim daha sen seversin.

B: olur alabilirim

Nadia tam ayaklanacakken

B: sen otur ben alirim

N: ay iyi olur valla, cok yoruldum bugün, tum gun temizlik yaptim. Banada getirirmisin kahve.
Ust dolapta kupalar var istedigini alabilirsin.

Kahvelerle geldik birini nadia ya verip yerime oturdum.

B: hayirdir nereden geldi bu temizlik aski

S: valla otur otur sıkıldım bende kendimi temizlige verdim.

B: oldu olacak bi gunde bana gel. Benim evi de bok goturuyor

N: gelirim tabi neden gelmiyim. Sametten haber varmi.

Samet kocasinin ismiydi.

B: hayir yok, sana yalan soylemicem son bikac gundur cok yogundum pek ilgilenemedim. Ama bakicam merak etme. Bulunca napcaksin peki yani seni terkedip giden bi adamin ardindan kosmanin sebebi nedir.

N: bilmiyorum sadece bulmak istiyorum, nedenini ogrenmek istiyorum, belkide suratina tukurmek istiyorum. Herşey onu buldugumda ki haline gore degisir.

B: anladim, tamam yarin ararim onu bulunca da haber veririm sana.

N: kakule ye gelmiyosun artik, gel de sana en guzel mezelerimden bi masa hazirliyim, yanina bi de 50 lik actik mi degme keymize.

B: gelirim tabi. Dedigim gibi yogundum ama suan biraz daha sakin ortalik. Acil bi is olmazsa yarin aksam yanindayim.

N: yasasin, nadia bu habere cok sevindi.

Nadia gülerken mavi gozleri kisiliyor, gamzesi ortaya cikiyor onun o halini omrumun sonuna kadar izleyebilirdim. Samet gerizekalisi neden boyle bir guzelligi terk etmişti anlayabilmis degilim. Aslinda sameti bulmam bir saatimi almazdi sadece bulmak istemiyordum.

Ertesi gun emniyete vardigimda, sametin hts kayitlarina baktim en son 2 ay once keşiş bar diye bi mekanda bulunmuş kredi kartları kullanimina bakinca 1 ay oncesine kadar ayni bara defalarca gittigi gozukuyordu. Fakat daha sonrasina dair bi kayit yoktu. Keşiş bar cesmede 3 sene once acilan bi yerdi. Arabaya atlayip 40 dk bi yolculuktan sonra mekana varmistim. Henüz saat erken oldugu icin ortalik tenhaydi. Bara oturup bi bira soyledim. Barmen genc bi kadindi. Yakasinda yagmur yaziyordu. Biram geldi icmeye basladim. Barmen ortaligi toparlamis bardaklari siliyordu.

B: tenha bi yere benziyo

Y: buranin yabancisisin

B: evet oyle

Y: sen bide aksam gel buraya

B: nezamandir burda calisiyosun.

Y: acildigindan beri 3 sene yani

B: buranin mudavimlerini tanirmisin.

Y: mudavimse tanirim. Kiminin ismini bilmem ama cismini bilirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir